Няколко световно известни режисьори защитиха във вторник авторката на Cuties от обвиненията

...
Няколко световно известни режисьори защитиха във вторник авторката на Cuties от обвиненията
Коментари Харесай

"Отвратително! Спрете тази гадна кампания!"

Няколко международно известни режисьори опазиха във вторник авторката на " Cuties " от обвиняванията и заканите на хора, които използват споровете към френския филм в предизборната битка в Съединени американски щати..

Изявленията на депутати от републиканската партия и онлайн акцията дружно с естествената угриженост по отношение на половото принуждение над деца, трансфораха кино лентата в политически инструмент в борбата за преизбиране на президента Доналд Тръмп, оповестява YahooNews.

Режисьорката на филма Ма̀ймуна Дукуре стана  обект на " неоснователни, гротескни и гнусни офанзиви " в Съединени американски щати, където " Cuties " се предлага в „ Нетфликс “, се споделя режисьорите в в изказване, разпространено от AFP.

„ Тази необикновено жестока акция, довела до смъртни закани против режисьора, се организира от някои републикански сенатори и ултраконсервативни кръгове, които употребяват и манипулират този филм за политически цели и като част от президентската акция в Съединени американски щати “, споделят те.

Сред подписалите са създателят на " Гремлините " Джо Данте, режисьорът на " Тенекиеният тъпан " Фолкер Шльондорф, румънецът Кристиян Мунгиу, спечелил " Златна палма " в Кан с " 4 месеца, 3 седмици и 2 дни ", французинът Бертран Таверние, белгийците Лукас Белво и  Люк Дарден.

„ За разногласията, проведени по този метод срещу филма, има дума, което за жалост съпровожда цялата история на киното: цензура! “, казват те.

Филмът, озаглавен на френски „ Mignonnes “, споделя за непокорно френско-сенегалско момиче, което се причислява към хип-хоп танцова група от деца, подтикнати да извършват танци, несъответствуващи за възрастта им. На влиятелния кино фестивал в Сънданс Дукуре спечели наградата за най-добър режисьор.   

В писмо, оповестено от " Вашингтон Пост ", режисьорката казва, че филмът й е за дехуманизирането на дамите и децата и за натиска над девойките още от преди пубертета да  наподобяват красиви и секси. Тя се е надявала  „ да стартира спор за сексуализацията на децата в актуалното общество “. 

Междувременно макар всички обвинения, нападки и закани, Cuties се подреди измежду 10-те най-гледани кино лентата в „ Нетфликс “ за третата седмица на септември.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР